Monthly Meeting december 2012

From VoidWarranties - Hackerspace Antwerp, Belgium
Jump to: navigation, search

Note: this article is about a passed event.

Monthly Meeting december 2012
The monthly event to speak up, tune our collective musing and introduce change of course. Non-members are always welcome to this event.
Superhero meeting.jpg
From 2012/12/19 08:00:00 PM
to 2012/12/19 10:00:00 PM
Attendees (1):
franky
Type:
WeeklyWednesday
Category:
Misc
Location:
Den Bunker

Herrystraat 22, Deurne, Belgium

Cost:
€ 0


Contents

Agenda points

Meeting notes

Join note taking during the meeting: http://piratepad.be/p/VoidWarranties

Agenda

Prijsverhoging Josto dranken

Het voorstel is om de dranken die van boven komen naar boven af te ronden op de halve euro. Een drank die in Josto €1.20 kost zou dan €1.50 kosten. De mogelijkheid om dit te doen maakt deel uit van onze overeenstemming met Josto, maar we hebben hier nog nooit gebruikt van gemaakt.

Het doel van dit voorstel is dubbel. Enerzijds zou het extra geld opleveren. Hoeveel is moeilijk te zeggen, maar een heel groffe schatting is €10--€15 per maand. Daarnaast zou het ook minder werk betekenen voor de finance workgroup, aangezien er minder kleingeld in kas zou zitten dat geteld moet worden en naar de bank moet. Eventueel zou deze prijsverhoging niet gelden voor leden die met een rekening betalen, om deze aan te zetten om niet met cash te werken (wederom, minder werk).

van waar komt deze schatting van 10/15 per maand ? is eenvoudig uit de kassa te halen met een check op verkoop van josto drank. 15 euro / 30 cent = 50 en ik zie toch meer als 50 josto dranken per maand verkocht geraken --Franky 19:35, 17 December 2012 (CET)

Verhoging lidgeld

Het huidige lidgeld bedraagt €12.5 per maand (€10 voor studenten). Hiermee zijn we in vergelijking met andere spaces goedkoop. Het voorstel is om het maandelijks lidgeld te verhogen. Hierdoor kunnen we kwalitatief en kwantitatief meer diensten leveren aan onze leden: beter internet, betere gereedschappen, ...

~~Jobj Hou er rekening me dat het lidgeld in 2013 ongeacht internetverbinding omhoog zal moeten gaan.
Laatste vergadering heb ik (Jobj) gemeld dat door omstandigheden Muggenberghof Hun vaste kosten met een paar duizend euro per jaar omhoog ziet gaan.
Deze kosten worden nu gedragen door de twee huidige vereniginegn Josto en Chiro. de werkingskosten van €125 per maand (dit zijn geen kosten voor gas/elc/water) zouden waarschijnlijk in 2013 verdubbelen en daardoor verhaald kunen worden op alle verenigingen in Muggenberghof. Voidwararnties, zou dan via Josto ook een bijdrage moeten doen ..

Internettoegang

We hebben op dit moment twee problemen met onze internetverbinding, die via WirelessAntwerpen loopt. Enerzijds is de verbinding onbetrouwbaar, ze valt soms weg of we hebben weinig bandbreedte. Anderzijds zouden we graag ook wat meer flexibiliteit willen. We moeten nu toestemming vragen aan WirelessAntwerpen wanneer we een poort willen openzetten om een service te draaien en dit gebeurd dan met veel vertraging of is niet mogelijk.

WirelessAntwerpen is bereid om op korte termijn de huidige antenne te upgraden. Verder is Stefan ook van plan om een 2de uplinkantenne bij te plaatsen, wat de betrouwbaarheid en snelheid zou verhogen. Ook zouden we binnen een paar weken kunnen beschikken over een 2e statisch ip met een 1:1 nat vanaf het dc naar een 10.98.7x ip.

Verder werd op de vorige meeting beslist om een VPS te huren (€6 / maand) waar we al het verkeer van de space door kunnen tunnelen, wat ons de nodige flexibiliteit zou geven.

Het voorstel is om naast WirelessAntwerpen een apparte internetabonement te nemen. Hierdoor zou waarschijnlijk de VPS overbodig worden, waardoor we €6 per maand besparen. De besproken abonementen zijn:

Dit zou inhouden dat we de nodige flexibiliteit hebben (statisch ip), in de space de nodige services kunnen hosten (ongelimiteerd up), WirelessAntwerpen gebruiken als standaard internettoegang, maar een fallback hebben voor als WA moeilijk doet.

Dit biedt dezelfde voordelen qua flexibiliteit en upload, maar door de ongelimiteerde download zouden we het als primaire internettoegang kunnen gebruiken. WirelessAntwerpen zou dan de fallback worden en wat extra bandbreedte bieden. Eventueel zou WA de uplink naar het internet kunnen gebruiken wanneer de space dicht is.

Tenslotte is het niet zeker of we deze twee abonementen wel kunnen nemen. De lijn is van Muggenberghof en we hebben hiervoor dan ook hun toestemming nodig. Verder komen er misschien extra kosten voor de telefoonlijn zelf. Dommel zonder belgaom abonement is mogelijk mits een extra maandelijkse kost van €7 per maand.

De prijzen hier vernoemd zijn zo de eerste 15 maanden, daarna wordt het duurder, maar als we daarna beslissen om per jaar te betalen komen de prijzen weer terug op hetzelfde uit.

Post-FOSDEM event

Tijdens onze trip naar Leeuwarden werd ons verteld dat ze daar even graag onze space eens zouden bezoeken als wij de hunne. Daarnaast bleek dat velen hiervan in februari naar Brussel afzakken voor FOSDEM. Wat vele Nederlandse hackers zullen doen is vrijdagavond / zaterdagmorgen naar Brussel rijden, het FOSDEM beerevent bezoeken vrijdagavond indien ze in Brussel zijn, slapen, zaterdag tijdens de dag FOSDEM, zaterdagavond Bytenight in HSBXL, slapen, zondag tijdens de dag FOSDEM, om dan langs Antwerpen terug naar Nederland te rijden.

Het voorstel is om op zondagavond een event te organiseren in de space. Eventueel kan dit gekoppeld worden aan een grotere feed te hackers, zodat onze gasten zich al geen zorgen moeten maken qua avondeten. Daarnaast is een FTH ook iets waar we als space ondertussen goed in zijn, en mee kunnen uitpakken.

Het volk dat we vooral zouden willen aantrekken zijn leden van Nederlandse hakerspace die we minder vaak zien. Maar ook Belgische hackers zouden zeker welkom zijn.

Aanschaf materiaal electronicalab

Gezien dat:

Zou het nuttig zijn om in de space condensatoren te kunnen testen.

Het voorstel is om in eerste plaats een LCR meter aan te schaffen. Deze kan onder meer de farad waarde van een condensator meten, die in 90% van de gevallen niet klopt als de condensator kapot is. Prijs (met verzendkosten) op ebay: ~€20.

Verder zouden we een ESR meter kunnen aanschaffen, om andere mankementen aan condensatoren te testen. Prijs (met verzending) op ebay: ~€50.

Tenslotte is er al vaak het idee naar boven gekomen om een scope te kopen, maar is dit er nog nooit van gekomen. Het voorstel is om €40 vrij te maken voor de aanschaf van een oscilloscoop. Dit zou al genoeg zijn om een tweedehandse scope aan te kopen.

Makerspaces Antwepen

Er zijn in Anwerpen verschillende organisaties die op een creatieve manier met technologie omgaan. Verder zijn er initiatieven om er nog meer op te richten. Hierbij kan het nuttig te zijn om samen te werken. Op zaterdag 15 december zijn we samengekomen in de space om dit te bespreken. Aanwezig waren:

De vergadering was een kennismaking. Hieruit bleek dat de verschillende partijen aanwezig samen dingen zouden kunnen bereiken die ze op hun eentje niet kunnen:

Aangezien de meeste aanwezigen wel graten zagen in het samenwerken werd er beslist dat de deelnemende initiatieven tegen vrijdag 28 december elks een tekst op met daarin:

Zaterdag 29 december vindt er een tweede meeting plaats waarop de deelnemende initiatieve elks één persoon afvaardigen om hun te vertegenwoordigen. Op deze meeting zullen de uitgeschreven visies naast elkaar gelegd en wordt er een gemeenschappelijke visietekst uitgeshreven waarin staat wat het doel is van het platform. Verder zal ook worden beslist hoe het dan verder gaat.

Concreet moeten we het volgende beslissen:

Verslag

Mededelingen

Overige punten

Post-FOSDEM event

materiaal aanschaffen voor het electronica lab

Make-Lab

Facts about Monthly Meeting december 2012RDF feed
Has CategoryMisc  +
Has Void orgtrue  +
Has attendeeFranky  +
Has attendee amount1  +
Has cost€ 0  +
Has descriptionThe monthly event to speak up, tune our collective musing and introduce change of course. Non-members are always welcome to this event.
Has end date19 December 2012 22:00:00  +
Has event typeWeeklyWednesday  +
Has locationDen Bunker  +
Has start date19 December 2012 20:00:00  +
Personal tools
Namespaces
Variants
Actions
Navigation
Toolbox
Content Creation
Belgian Spaces