Monthly Meeting 2013-08

From VoidWarranties - Hackerspace Antwerp, Belgium
Jump to: navigation, search

Note: this article is about a passed event.

Monthly Meeting 2013-08
The monthly event to speak up, tune our collective musing and introduce change of course. Non-members are always welcome to this event.
Superhero meeting.jpg
From 2013/08/28 08:00:00 PM
to 2013/08/28 09:00:00 PM
Attendees (1):
Warddr
Type:
WeeklyWednesday
Category:
Misc
Location:
Den Bunker

Herrystraat 22, Deurne, Belgium

Cost:
0


Contents

Agenda

Is er een mogelijkheid om zelf een klein hacker kampje te doen?

Het zou leuk zijn om volgend jaar, en eventueel later nog op andere even jaren zonder groot kamp, een klein kampje ergens in België te organiseren. Zijn hier mensen voor te vinden? Zo niet moeten we misschien eens nadenken ofdat we niet met z'n allen naar een ander kampje gaan, en welk (Haxogreen, Eth0, Ehfcamp, ...) - Warddr 16:03, 12 August 2013 (CEST) =>deze vraag wordt beter op de roundup van ohm2013 (7 september) gesteld. Er waren van de andere spaces ook mensen die hierin interresse hadden.

Bitcoin om drank af te rekenen?

Ik vond het niet echt kunnen dat er bepaalde cafés zijn waar je met bitcoin kan betalen, en dat dat in een hackerspace niet zou kunnen. Daarom heb ik een account aangemaakt bij bitpay, zij ontvangen de bitcoins en betalen ze uit op de bankrekening. Op deze manier kunnen ook niet leden een vorm van account hebben, een bitcoin wallet op hun GSM of laptop.

Hiervoor zou een ticketprinter handig zijn, om de QR en een de Bitcoin string te printen zodat mensen die geen smartphone hebben niet met hun laptop naar de barputer moeten lopen. Dit is echter een optionele uitbreiding, die wel zou bijdragen aan de coolheidsfactor.

Als dit goed werkt kunnen we dit altijd uitbreiden naar drankaccount opladen en lidgeld betalen. Dit maakt de boekhouding ook veel gemakkelijker aangezien deze betalingen automatisch kunnen worden geverifieerd. - Warddr 16:03, 12 August 2013 (CEST)

Bitcoin lijkt me compleet geschift om te gebruiken legal wise. Dit is in het verleden al geëvalueerd geweest, en om de vrees voor problemen rond onverwachte consequenties is het in de diepvriezer gestoken en besloten om even af te wachten. Ook was/is de exchange rate nog steeds instabiel. BitPay valt trouwens onder US qua wetgeving, en daar is momenteel een hele boel instabiliteit ontstaan rond de wettelijke staat van BitCoin (cfr http://tweakers.net/nieuws/90677/amerikaanse-toezichthouder-stuurt-dagvaardingen-naar-bitcoin-bedrijven.html en http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323585604579006880143449754.html?mod=WSJ_Tech_LEADTop ). Er zijn al problemen geweest bij ING rond "hacker" en de bankrekening, maak jezelf geen easy target voor zever. Mij lijkt het geen goed idee om dit te doen, en als je dit wil bereiken lijkt bv. het implementeren van PayPal mij een beter idee. Dat is beproefd, wettelijk in orde, heeft dezelfde functionaliteit, en geeft zowel voor de koper als voor de verkoper voldoende zekerheden. --Yvanj 10:46, 13 August 2013 (CEST)

=> De mogelijkheid om met bitcoin te kunnen betalen is in principe ok. Ward zoekt beter uit hoe we het technisch kunnen uitvoeren en hoe het in de praktijk kan lopen. Hij gaat een voorstel uitwerken.

Announce verhuizen

De announce mailinglist heeft weer enorme vertraging, misschien een goed idee om te beginnen denken aan verhuizen? Die staat momenteel nog op de discuss van alle belgische hackerspaces samen. De issue met vertraging kan niemand hier iets aan doen, dat is een probleem van de hoster, dreamhost.

Mijn idee zou zijn om we-are-open en de announce van projecten uit elkaar te halen. Mensen van andere spaces die wel graag weten wat we doen hebben er niet veel aan om iedere keer te weten dat we open zijn bijvoorbeeld.

Mijn idee zou zijn om hiervoor af te stappen van een mailinglist, omdat dit toch maar eenrichtingsverkeer is. Mijn voorstel zou dus zijn om gewoon een systeem te maken waar mensen zich kunnen inschrijven en uitschrijven, en dat we gewoon het bericht naar al die mensen sturen, zonder tussenkomst van een mailinglist. - Warddr 16:03, 12 August 2013 (CEST)

=> Announce kan verhuizen. Ward zoekt dit uit

Linux User Group

Er is blijkbaar wel wat vraag naar een Linux User Group, op een rondvraag op de ubuntu-be mailinglist alleen al heeft meer dan 8 man gereageerd dat ze geïnteresseerd zijn. Het is misschien interessant om 1 dag in de maand een LUG te organiseren Dit kan een goede manier zijn om volk in de space te krijgen. Ik volg dit verder op - Warddr 01:05, 13 August 2013 (CEST)

Deelname aan filmavonden+discussie van filmhuis Klappei

Originele vraag:

Wij zijn met een groepje mensen een reeks van tien maatschappelijk geëngageerde
films aan 't programmeren in Klappei, iedere eerste maandag van de maand, start in 
oktober. Het idee is dat telkens een andere groep / beweging / organisatie die met
iets bezig is, het trekt: film/docu kiezen, daarna nabespreking / panelgesprek 
/ debat / iets interactiefs ... Zouden jullie willen aansluiten?

Ik wil dit wel trekken, maar zien we dit zitten om mee te doen? --Ivom 18:21, 14 August 2013 (CEST)

Klein beetje meer info ter documentatie:

=> Niet als space zelf, als mensen hier zich als individu willen achter zetten zijn ze zeker vrij dat te doen. We kunnen best zelf een filmavond organiseren.

Workshopreeks: Lassen

Indien voldoende animo van ca. 5 toegewijde mensen is er iemand bereid ons de basisbeginselen van lassen bij te brengen. Er is nog niets vastgelegd over hoeveel het kost, daarover later meer. Dit agendapunt is een poging om te peilen of we als VW organisatorisch daar tijd in willen steken. Het gaat geen workshop zijn van een namiddag waarna je als volleerd lasser de wereld in zal gaan, denk eerder aan een paar sessies met concrete werkopdrachten en feedback. Timing is tegen maar 2014 de reeks te starten. Engagement is een belangrijke basisvoorwaarde --Ivom 18:21, 14 August 2013 (CEST)

=> Leuk idee, maar moet beter uitgedokterd worden. Ivom zoekt het verder uit en brieft hierover later terug. Hoort ook even bij Sam.

Vervaldatum club mate

De club mate die we hebben staat vervalt eind September. Drink more maté! - Warddr 05:10, 22 August 2013 (CEST)

Installatie internet

Het internet wordt op 6 September in de namiddag geïnstalleerd. - Warddr 22:41, 22 August 2013 (CEST)

voorstel voor ledenbakken

Voorstel om de huidige ledenschabben te vervangen door plastic bakken die in de gang gestapeld kunnen worden in de nissen. Yashiko heeft reeds voorbeelden van bakken gehaald bij ikea. Er zouden 18 bakken op 1 helft van de gang passen, zodat er nog genoeg plaats is om ander materiaal van de space te stockeren. De huidige schabben kunnen dan weg en in de plaats kunnen we meer werkplekken maken

=> Ok. Yashiko zorgt voor de verdere uitwerking en de aankoop van de bakken.

Facts about Monthly Meeting 2013-08RDF feed
Has CategoryMisc  +
Has Void orgtrue  +
Has attendeeWarddr  +
Has attendee amount1  +
Has cost0  +
Has descriptionThe monthly event to speak up, tune our collective musing and introduce change of course. Non-members are always welcome to this event.
Has end date28 August 2013 21:00:00  +
Has event typeWeeklyWednesday  +
Has locationDen Bunker  +
Has start date28 August 2013 20:00:00  +
Personal tools
Namespaces
Variants
Actions
Navigation
Toolbox
Content Creation
Belgian Spaces