MALMan

From VoidWarranties - Hackerspace Antwerp, Belgium
Jump to: navigation, search


MALMan
What:
MALMan herschrijven
Coding.gif
Participants:
Koert, User:Warddr, Koen, Berz
Category:
Coding
Locations:
Den Bunker

Contents

Omschrijving

MALMan (Members Accounting Library Management) moet in de eerste plaats een tool worden om:

Hoewel de kassa een apart programma is (vwcr) zit het mee in de repository van MALMan omdat het nauw verbonden is met MALMan (o.a. dezelfde database). Het zou ook tof zijn als we ergens een plaats hadden om gegevens bij te houden waar leden aan moeten kunnen, maar die we liever niet gewoon op de wiki zetten (logins voor verschillende systemen bijvoorbeeld).

Wishlist

Boekhouding

Het belangrijkste aspect van MALMan: onze boekhouding kunnen bijhouden.

Ledenbestand

Heel dringend want in de huidige MALMan werkt dit voor geen meter, waardoor er vanalles misloopt... Een deftig ledenbestand hebben is naast gemakkelijk ook tamelijk wettelijk verplicht. We hebben ook een plek nodig om bij te houden wie wat mag doen in MALMan, dit is daar de meest voor de hand liggende plek voor.

Inventaris

Niet het dringendste deel van MALMan, maar ik zou het er uiteindelijk toch graag in hebben, voor de jaarrekening en de stock van de kassa hebben we sowieso toch een iets in die richting nodig.

Kassa

De kassa wordt niet geïntegreerd in MALMan maar VWCR wordt herschreven. Er zou in MALMan wel een api komen waar VWCR gebruik van kan maken.

Plek om niet-voor-iedereen-toegankelijke informatie bij te houden

We hebben een plek nodig om informatie bij te houden (zoals logins) waar alleen leden aan moeten kunnen. In het verleden is er al een paar keer geopperd om daar MALMan voor te gebruiken, aangezien dat er daar altijd (in theorie dan toch) de recentste lijst in zit van wie daar dan aan moet kunnen en alle leden daar toch al (in theorie dan toch) een login voor hebben.

Uitleningen

MALMan v2

Implementatie

MALMan is a wsgi webapp that can be served by webservers with wsgi support (Apache, nginx). We use make use of Flask, a lightweight web application framework written in Python and based on the Werkzeug WSGI toolkit and Jinja2 template engine. We complement this with several Flask plugins:

API

MALMan exposes a RESTful api to be used by the cash register. These resources are secured with HTTP Basic Auth, as defined in MALMan's config.

URI method args use
/api/stock GET None Returns active stockitems as a json formatted array.
/api/user GET None Returns members with positive bar accounts as a json formatted array.
/api/user/<user_id> GET password, as a query string parameter Returns a user's account balance as a float if user and password match, returns "False" otherwise.
/api/purchase POST item_id & user_id (optional), as POST data key-value pairs Registers a purchase in the bar log. Link it to the users bar account or a cash transaction depending on if a user is specified.

To do

We mainly use Github to track issues are migrating this list to: https://github.com/voidwarranties/MALMan/issues?state=open

UX

bugs

code cleanup

Roadmap

1.96

Goal: feature parity with MALMan 1 exceptions: kasboeken, dagboeken (if requestes, we have two weeks to produce these)

1.97

Goal: MALMan is usable for all its intended purpuses.


1.98

Goal: MALMan has a decent user interface.

1.99

Close all outstanding bugs, refactoring, final security check.

2.0

Work completed!

bugs

Code share omgeving

Personal tools
Namespaces
Variants
Actions
Navigation
Toolbox
Content Creation
Belgian Spaces